Здравословни и питателни храни
Ние се стремим непрекъснато да подобряваме хранителните качества на продуктите, които произвеждаме. Тези подобрения включват:
- Намаляване на замърсяванията от отпадните вещества
- Намаляване на наситените мастни киселини
- Намаляване на съставките, които са алергени
- Произвеждаме продукти с по-ниско съдържание на сол
- Произвеждаме продукти с по-ниско съдържание на мазнини
- Произвеждаме продукти за включване в диета при специфични чувствителности към храни
- Произвеждаме продукти само с натурални аромати
Тук вижте примери какво сме постигнали до момента
Не всички мазнини са еднакви – намаляване на наситените мастни киселини
Казано накратко, нашите продукти стават по-хранителни и здравословни, когато заменим наситените мастни киселини с ненаситени мастни киселини. От 2006 г. насам чрез използването на специфичен вид слънчогледово олиo (HOSO) с високо съдържание на ненаситени мастни киселини, ние постепенно намаляваме съдържанието на наситени мастни киселини в нашите чипсове и специалитети с повече от 75%. Съдържанието на ненаситени мастни киселини беше увеличено и ще продължава да се увеличава с бъдещи подобрения в производството.

Страхотен вкус без изкуствени добавки
От 2007 г. насам намалихме с 85% и изкуствените овкусители (например натриев глутамат) в продуктите с нашите марки. Тази промяна беше осъществена без от нея да пострада отличният им вкус.

Натурален вкус
Нашите потребители все по-често търсят хранителни продукти, които са приготвени с естествени аромати. По тази причина, от 2009г. насам, използваме само натурални аромати във всички нови продукти с нашите марки, които разработваме и пускаме на пазара.
На голяма част от съществуващите ни до този момент продукти променихме рецептите и използваме също натурални аромати.
Днес повече от половината ни продукти са приготвени изцяло с натурални аромати.

Нашите планове за бъдещето

- Да увеличим допълнително употребата на HOSO (слънчогледово олио с високо съдържание на ненаситени мастни киселини) при приготвянето на чипс и специалитети
- Да увеличим броя на продуктите с намалено съдържание на сол и мазнини
- Да увеличим още броя на продуктите, които се приготвят по рецепти с изцяло натурални съставки
- Да разработим повече опаковки за единична консумация с малки порции
- Да дадем информация за съдържанието на хранителните вещества в порция от 30г. за всички продукти от нашето портфолио.